Yliopistonkatu 7 B 33, JKL

Kysyttyä

1. Miten kotitalousvähennys toimii?

Kotitalousvähennystä saat työn osuudesta. Pikkuavun palveluista vähennystä saa vuonna 2024 60%. Tuo vähennys haetaan seuraavan vuoden veroilmoituksesta ja lisätietoa siitä löytyy verottajan sivuilta. 

2. Kuinka työ laskutetaan?
 

Laskutamme henkilötyötuntien mukaan, eli jos kaksi ihmistä tekee kahdessa tunnissa työn, on tuo silloin neljä tuntia. Lasku lähetetään jälkikäteen asiakkaalle sähköpostilla. Maksuaikaa on kaksi viikkoa. Voit maksaa myös käteisellä tai kortilla jolloin saat kuitin sähköisenä tai kirjoitettuna kotitalousvähennystä varten. 

3. Ilmoittaako Pikkuapu ketä kotiini on tulossa? 

Pikkuavun tärkein arvo on luottamus. Yrittäjä Madleena varmistaa, että asiakkaat ja työntekijät ovat aina hyvin informoituja. Säännöllisissä siivouksissa siivoojat perehdytetään huolellisesti kunkin asiakkaan kotiin. Jokaisen siivouksen ja tarjoilukeikan yhteydessä ilmoitamme aina etukäteen, kuka siivoojanasi/tarjoilijanasi toimii, jotta voimme palvella sinua paremmin ja hoitaa mahdolliset palautteet sujuvasti.

4. Tarvitseeko minun siivota ennen siivousta? 

Ei, Pikkuapu osaa kyllä niin sanotusti raivata ja järjestellä myös tavaroita paikoilleen. Tämä kysymys vastaa enempi ajan käyttämiseen, totta kai, mitä enemmän sotkua, sitä kauemmin aikaa siivoukseen menee. Siivousten kohdalla on hyvä esittää omat toiveensa.  Joillekin riittää kuukausittain 1,5tunnin perussiivous, toiset tarvitsee 4 tunnin siivouksen joka toinen viikko. 

Mutta mitä enemmän sotkua, sitä onnellisempi Pikkuapu on! 

5. Pitääkö minun olla paikalla siivouksen aikana?

Kuinka itse haluat. Pikkuapu yleensä siivoaa työpäiväsi aikana jolloin on mukavampi tulla siistiin kotiin. Joskus Pikkuapu on taas apuna siivouksessa jolloin siivous hoituu asiakkaan kanssa yhdessä.

6. Mitä juhlatarjoiluun kuuluu?

Pikkuapu ei ole varsinaisesti pitopalvelu, sillä emme tee ruokia. Tosin monta hyvää pitopalvelua voimme suositella ja on Pikkuapulaisissa myös parit kakuntekijätkin. 
Pikkuapu tulee ennen juhlahetkeä paikalle ja auttaa laittamaan tarjottavat esille järkevästi ja näyttävästi, kaataa mahdolliset alkujuomat ja huolehtii siitä että tarjottavia on tarpeeksi esillä. Pikkuapu huolehtii siivouksesta jo juhlan aikana, mikäli juomia läikkyy tai muuta yllättävää tapahtuu. Tiskaa ja huolehtii että juhlien jälkeen kotiin ei jäisi hirveää sotkua vaan isäntäväen olisi helppo siivota mahdolliset loput tavarat. Yleensä astianpesukone jää hyrskyttää viimeisiä astioita Pikkuavun lähtiessä. Minimitilaus tarjoilussakin on 1h, mutta suosittelemme tilaamaan Pikkuavun vähintään kahdeksi tunniksi mikä on se kriittisin aika juhlissa. Varaamme myös hyvin aikaa juhlille, joten voit päättä myös juhlapäivänä kuinka pitkäksi aikaa apua tarvitset.  

7. Mitä Pikkuapu tarkoittaa? 

Pikkuapu auttaa juuri sen verran kuin tarvitset, kuitenkin 1h minimitilauksella. Emme tee määräaikaisia sopimuksia, vaan jokaisesta apukerrasta voidaan sopia erikseen. Autamme kodinhoidossa kuten tavaroiden järjestelyssä ja siivouksessa, lastenhoidossa, pihatöissä, perhejuhlissa, liiketiloissa. Oikeastaan apuna voidaan olla missä vain, missä pärjää reippaalla, työtä pelkäämättömällä asenteella ja maalaisjärjellä. Pikkuapu haluaa olla kuin vanhanajan taloudenhoitaja, ilman tarkkaan määriteltyjä rajoja.